Hitta rätt konferenshotell

Att välja rätt konferenshotell är inte alltid enkelt. Det finns många hotell att välja mellan och alla marknadsför sig själva som rätt val för just dig. Dessutom är det svårt att välja när det finns många deltagare som alla har olika önskemål och åsikter. Hur bör man då gå tillväga för att hitta rätt konferenshotell?

Gör en tydlig lista över era önskemål

Inget hotell är perfekt. Därför kan det vara svårt att hitta ett som stämmer in på vartenda önskemål gruppen har. Däremot finns det en hel del hotell som lever upp till era viktigaste krav. Det första steget mot att hitta rätt konferenshotell är därför att ha en klar lista över vilka aspekter ni prioriterar. Ska konferenslokalen ha ett särskilt antal platser? Är det viktigt att hotellet har ett spa? Har ni någon särskild budget ni behöver hålla er inom? Ju tydligare bild ni har av vad som önskas, desto enklare blir det att hitta rätt hotell.

Fundera på hotellets läge

Hotellets läge har stor betydelse. Det är betydligt svårare att ta sig till Nordkorea än att ses i Bryssel till exempel. För de flesta grupper som åker på konferens är syftet inte enbart att lära sig något, utan även att stärka relationen mellan deltagarna. Roliga aktiviteter, exempelvis att se sig omkring i staden, brukar därför utgöra en viktig del av konferensen. Hotellets läge spelar en avgörande roll, eftersom ett hotell i utkanten av stan gör det svårare för deltagarna att gå ut tillsammans. Å andra sidan kan ett hotell utanför en ort vara perfekt om ni vill satsa mer på en avkopplande tid med mindfulness eller liknande. Oavsett vilket program konferensen kommer ha är det viktigt att det fungerar väl i förhållande till hotellets läge.

Satsa på bra arbetsmiljö

Ett vackert hotell med trevliga faciliteter, stor frukostbuffé och snabbt internet uppskattas av alla deltagare. Oavsett vad konferensens tema är och var hotellet är beläget kan hög kvalitet aldrig bli fel. Du som organisatör vinner därför på att välja ett hotell som får deltagarna att känna sig uppskattade. Det är ett bra recept på en lyckad konferens och lyckade samarbeten även i framtiden.

Boka i tid!

För att hitta det perfekta konferenshotellet för er är det viktigt att vara ute i god tid. Då har ni möjlighet att välja mellan alla hotell i området. Skulle ni istället vänta för länge är det möjligt att hotellen som verkar mest lockande redan är fullbokade. Missa inte chansen att hitta rätt hotell genom att vara för sent ute!

Booking.com