Fördelar online

Det finns massor av fördelar med att söka hotell och boka online, några av dem har du säkert redan tänkt på själv.

Överskådligt

På Internet får du lättare en överblick på vad som finns att boka på just den destination som du valt för ditt resmål. Sättet man söker på kan vara lite olika men summan av kardemumman är att du troligtvis kommer hitta det bästa alternativet just för dig med några enkla knapptryckningar. Börja med att söka på destination och hotell, då kommer du att få upp ett antal olika sajter där du sedan kan gå in och titta på priser, komfort och läge. För att få den bästa överblicken och de bästa priserna rekommenderar vi att du använder en jämförelsesajt och inte bokar direkt på hotellets egen hemsida. Det finns flera sådana sajter, hotels.com och booking.com är bara två exempel. Där hittar du enkelt ett hotell som passar just dina behov och önskemål.

Glöm sedan inte att jämföra själva hotellrummet på det hotell du väljer. Vill du ha dusch eller badkar? Två enkelsängar eller en dubbelsäng? Skrivbord eller soffgrupp? På vissa hotell kan du till och med få en egen pool

Prisvärt

Det blir nästan alltid billigast att söka och boka hotell själv online. När man köper en paketresa som någon annan satt ihop kan man aldrig vara säker på att man får det mest prisvärda alternativet gällande boendet. Man kan råka ut för en mängd olika otrevliga överraskningar. Tillexempel att det inte ligger så nära stranden som man trodde, att det inte håller någon bra standard med mera. Allt detta kan du enkelt kolla upp noggrant på egen hand online innan du bokar. Flera undersökningar visar att det idag oftast blir mer prisvärt när man bokar hotell online själv.

Skräddarsytt

Även om du bokar en paketresa som ska vara barnvänlig så kanske inte det hotellet fyller era andra behov. Eller så var det inte den typen av hotell du egentligen var ute efter. Det kan vara svårt att utläsa bara genom att titta på annonserna du hittar på en resebyrå eller ett charterbolag. När du själv söker, läser andra resenärers omdömen, går in på reseforum och tar reda på saker själv så får du en mycket klarare bild och kan enkelt skräddarsy din egen vistelse.

Booking.com